Jézus Szíve Plébánia Ajka

Kezdőlap » Uncategorized » Szent Gellért díjat kapott Bakos Frigyes esperes – plébános atya és Rieder András iskolaigazgató úr

Szent Gellért díjat kapott Bakos Frigyes esperes – plébános atya és Rieder András iskolaigazgató úr

Legutóbbi hozzászólások

Kategóriák

Reklámok

12032046_833181356796929_6923561547701723262_n

Veszprém – Átadták a Szent Gellért díjakat

A Veszprémi Főegyházmegyében hagyományosan Szent Gellért – a katolikus iskolák védőszentje – ünnepén mondtak köszönetet az egyházmegye oktatási intézményeiben dolgozó pedagógusok kiemelkedő munkájáért. A Szent Mihály Székesegyházban Dr. Márfi Gyula érsek úr pontifikált szentmisét, majd az ajkai Szent István király Római Katolikus Általános Iskola diákjai színvonalas műsorral idézték meg Szent Gellért szellemiségét.
Az Érseki Palotában Dr. Mail József gazdasági helynök úr beszámolójában kiemelte, hogy az ajkai intézményben a 2012-es alapítás óta 25%-kal emelkedett a tanulók létszáma, ami az épületek bővítését és felújítását tette szükségessé.
A tájékoztató után adták át a Szent Gellért díjat, melyet a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia alapított azzal a céllal, hogy lehetőséget teremtsen a katolikus közoktatásban végzett kiemelkedő munka elismerésére. A díj elkötelezett hitvalló élet, következetes, kitartó, színvonalas nevelő-oktató (egyéb) munkáért adható olyan személynek, aki szilárd erkölcsi alapokon álló munkájával kivívta a tanulók, szülők, munkatársak egyöntetű elismerését.
Idén a Szent Gellért díj arany fokozatát kapta Bakos Frigyes esperes- plébános atya, az ajkai Szent István király Római Katolikus Általános Iskola lelkiigazgatója, ezüst fokozatát pedig Rieder András igazgató úr. Ezúton is gratulálunk a kitüntetetteknek, és további munkájukra kérjük Szent Gellért közbenjárására a Mennyei Atya bőséges áldását!

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s