Jézus Szíve Plébánia Ajka

Kezdőlap » Uncategorized » Bérmálások időpontja

Bérmálások időpontja

Legutóbbi hozzászólások

Kategóriák

Reklámok

A szentségek Krisztustól rendelt látható jelek, amelyek jelképezik és közvetítik a megváltás kegyelmeit. A szentségek megszentelik az embereket, építik Krisztus testét, megadják az Istennek kijáró tiszteletet, s mint jelek a tanítást is szolgálják. A hitet nemcsak föltételezik, de szavakkal és anyagi valósággal táplálják, erősítik és ki is fejezik; ezért a hit szentségeinek mondhatók. Megadják a kegyelmet, ugyanakkor nagyon jól fel is készítik a hívőket, hogy ezt a kegyelmet gyümölcsözően fogadják, helyesen tiszteljék Istent és gyakorolják a szeretetet.

A szentségek az egyház természetfölötti életének megnyilvánulásai, s a hívők általuk részesülnek azokban a kegyelmekben, amelyeket Krisztus az Egyházra bízott. Bennük tehát a megváltás kegyelmei mintegy tárgyi kiadásban itt vannak, s ezért igazolják Krisztus teljes elkötelezettségét az ember megszentelése érdekében.

A bérmálás a Szentlélek közlésének szentsége. A hagyományos teológia szerint a bérmálás, éppúgy mint a keresztség, eltörölhetetlen jegyet nyom a lélekbe. Új szellemi kapcsolat, átformálás jön létre, amely egyszer s mindenkorra szól. A Szentlélek Krisztus számára foglalja le a hívőt és jelen van benne mint templomában (Róm 8,10). Az eltörölhetetlen jegy olyan dinamikus hatás, amely az újjászületett embert a Szentlélek irányítása alá helyezi, és segíti, hogy ezt az irányítást el tudja fogadni, miközben természetes, személyes szabadsága nem csorbul, hanem inkább kiteljesedik.
/forrás: Magyar Katolikus Lexikon/

Plébániáink fiataljai az iskolai évek során hitoktatásban részesültek, hogy felkészüljenek a bérmálás szentségének felvételére. A kitartó, szorgalmas munka jutalma most már elérhető közelségbe került: Dr. Márfi Gyula Érsek Úr a belvárosi Jézus Szíve templomban május 1-én, a tósokberéndi Szent István király templomban április 17-én részesíti az arra felkészített testvéreinket a keresztény nagykorúságot is szimbolizáló szentségben. Az ünnepélyes szentmise mindkét alkalommal 15 órakor kezdődik.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: