Jézus Szíve Plébánia Ajka

Kezdőlap » Uncategorized » Tibor atya bemutatkozása

Tibor atya bemutatkozása

Legutóbbi hozzászólások

Kategóriák

Reklámok

IMG_3040Augusztus 1-től az ajkai Jézus Szíve Plébánián teljesít szolgálatot Fuchs Tibor újmisés atya, aki így írt hivatásáról a Küldött újságban papszentelése alkalmával:

Laudaetur Jesus Christus!

Papi jelmondatomnak a következő zsoltár részletet választottam: „Eructavit cor meum verbum bonum; dico ego opera mei regi” (Psalm. 45,2)

Magával ragadtak a zsoltáros szavai, „Szívemből ünnepi ének árad, zengem dalomat a Királynak.” Sokat jelent az ember számára, amikor őszintén és odaadással tudja imádkozni ezeket a szavakat. Szívemben egyszerre lángol most az öröm és a hála a végtelen fölségű Isten iránt. Még inkább meghatódom, mikor tudatosul bennem, hogy ezek a gondolatok nem csak a mai napon aktuálisak, hanem egész eddigi életemet végig kísérték. A liturgia de elsősorban az egyházzene szépsége és annak szeretete már kisgyermek koromtól döntő módon hatott lelki fejlődésemre, majd pedig később papi hivatásom kibontakozására. Szívesen gondolok vissza arra a napra, amikor tizenkét éves koromban először szolgáltam kántorként a szentmisén. Még most is élénken él emlékezetemben, hogy közösségünk egyik kedvelt Mária énekét kísértem templomunk orgonáján. Ez az élmény egy életre meghatározta Isten-kapcsolatomat A templom vált második otthonommá. Az Üdvözítő követésére irányuló vágyakozásom ettől kezdve velem együtt fejlődött mindenfajta különösebb megtérések sorozata nélkül. És most elérkezett az a nap mely életem további folyásának alapköve lesz! Szívemben édes örömmel, mégis megrendülve és szent félelemmel eltelve mondom ki újra: igen!- akarom a királyi utat! Örömmel, mert akarok találkozni az, Úrral minden nap, abban a szoros közösségben, ahogyan ez itt a Földön csak lehetséges, mert tudom, hogy számomra csak így lehetséges. Mégis megrendülve abban a tudatban, és felelősségérzetemben hogy az Ő papságának részese lettem és most már az Ő jele vagyok ebben a világban és igaz Egyházában mindörökre.

Hála és köszönet mindazoknak, akik idáig elkísértek és őszinte barátságukkal, szeretetükkel támogattak, de legfőképpen imádkoztak értem. Isten fizesse meg nekik örök javakkal!

Fuchs Tibor újmisés

Fogadjuk szeretettel új káplánunkat, és imádkozzunk érte, hogy mindíg Jézus Szíve szerinti pap maradhasson!

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: